Stabilirea bugetului destinat achizitionarii unui autoturism rulat

Un pas important in achizitia unei masini rulate este acela al stabilirii corecte a bugetului de care dispui. Inainte de a merge mai departe este important sa intelegi, constientiezi si accepti este faptul ca o masinna este un bun de consum.

Diferenta dintre un obiect de consum din casa (televizor, frigider) si o masina consta in valoare si costuri. Cu alte cuvinte avem o valoare initiala a masinii, la care se adauga cheltuieli de utilizare si intretinere mult mai mari fata de orice alt bun, in unele cazuri, chiar si fata de o casa. Din acest motiv autoturismul personal nu reprezinta o investitie, financial vorbind.

Asadar, daca iti faci toate calculele corect si rational o sa ai parte de bucuria de a detine o masina care sa nu se transforme rapid in cosmarul vietii tale.

De asemenea, este important sa iti evaluezi corect posibilitatile si sa “nu te intinzi mai mult decat te tine plapuma”, indiferent cat de puternice ar fi tentatiile starnite de copilul din tine.

Bun. Am ajuns la partea in care trebuie sa iti insiri pe o foaie de hartie suma de care dispui. Acesta este bugetul tau!

“Bine! Mi-am facut calculele, m-am consultat cu familia, am bugetul Z. Ce fac mai departe? Cum imi dau seama ca ii voi cheltui eficient?”

Acum, dupa ce ai stabilit bugetul Z, este nevoie sa iei in seama cateva sfaturi.

1. Nu incerca sa il suplimentezi. In cazul in care veri face asta o data, o vei face si o a doua oara. In acest mod, procesul se va intinde pe un termen lung, astfel riscand sa te “inhami” la ceva ce nu vei putea duce usor si care va atrage dupa sine costuri mai ridicate decat cele prevazute initial.

2. Studiaza piata. Incepe sa iti dai seama cam pe unde te-ai incadra cu bugetul tau. Poti face acest lucru consultand Oferta noastra.

3. Incearca pe cat posibil sa nu epuizezi tot bugetul pe achizitia masinii. Este recomandat sa iti iei o marjeaza de siguranta, pastreaza o suma modesta, un 10% din totalul bugetului alocat. In cazul in care, spre exemplu, dispui de un buget de 10.000 Euro, incearca sa cumperi un autoturism cat mai aproape de suma de 9000 Euro.

De ce sa faci acest lucru? Dupa achizitia unui autoturism trebuie sa se efectueze revizia periodica(ulei, filtre, distributie), asta in cazul in care masinii nu i-au fost inlocuite recent.

“Ok! Am facut bugetul, am pastrat cei 10% pentru o revizie. Cum ma pot decide acum ce masina mi se potriveste?”

Te invitam sa citesti articolul nostrul despre Alegerea masinii potrivite pentru a pleca la drum cu asteptari realiste.

Aboneaza-te la noutati