Setarea asteptarilor legate de noua masina

Achizitionarea unui automobil este un demers cu o incarcatura emotionala foarte mare. De aceea este foarte important sa nu te lasi condus de emotii si sa pornesti in aventura gasirii masinii potrivite cu niste asteptari setate corect. In modul aceste reduci din start riscul de a face o alegere mai putin inspirata.

De-a lungul anilor studiile au aratat ca in majoritatea cazurilor, consumatorii, ajung sa cumpere o masina pentru ca arata foarte bine, are o culoare frumoasa sau pentru ca are multe dotari. Un autoturism trebuie evaluat rational din punct de vedere istoric, stare tehnica, raport calitate-pret, costuri de intretinere.

Pentru a face cea mai buna alegere iti recomandam sa tii cont de urmatoarele aspecte:
1. Rulajul mediu anual al unui autovehicul in Germania, dotat cu motor diesel, este in jur de 30.000 – 40.000 km pentru persoane fizice si 70.000 – 80.000 km pentru majoritatea masinilor care apartin companiilor.

2. Rulajul mediu anual al unei masini in tara noastra este de 10.000 – 15.000 km in cazul persoanelor fizice si poate ajunge pana la 30.000 – 40.000 km in cazul autovehiculelor care apartin companiilor.

3. Pretul automobilului second hand se stabileste in functie de pretul masinii de noua din care se scade devalorizarea acesteia cauzata de vechime, rulaj, uzura, stare thenica, estetica.

4. Aloca-ti suficient timp pentru procesul de cautare a masinii si nu te grabi cu deciziile. Evita sa iei decizii pripite din cauza emotiilor: graba strica treaba!

5. Cartea de service este foarte importanta insa verific-o atent deoarece se poate falsifica.

6. Fa tot posibilul sa verifici masina din punct de vedere tehnic si estetic, sa ii verifici istoricul in baza de date a reprezentantelor auto, pentru a evalua corect automobilul pe care intentionezi sa il achizitionezi.

Echipa Import Automobile vine in sprijinul clientilor sai cu automobile verificate din toate punctele de vedere enumerate in acest articol pentru a elimina cat mai multe aspecte negative legate de viitoare achizitie.