RAR a lansat aplicația Istoric Vehicul

Registrul Auto Român a lansat aplicația Istoric Vehicul care îți permite să afli rapid numărul de kilometri, datele tehnice și valabilitatea ITP-ului pentru orice mașină care a trecut cel puțin o dată pe la RAR.

Registrul Auto Român (RAR) a anunțat în această săptămână lansarea unei aplicații online care permite oricărei persoane să afle date importante despre orice mașină care a trecut cel puțin o dată pe la RAR.

Singura condiție este ca persoană să cunoască seria de șasiu și să introducă adresa de email la care dorește să primească informațiile. Pentru început, aplicația furnizează date despre numărul de kilometri ai mașinii din baza de date a RAR sau a statiilor ITP autorizate, gradul de poluare, valabilitatea ITP și câteva date tehnice.

“Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoțitoare ale vehiculului, a valabilității ITP și a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creșteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul”, menționează oficialii RAR.

De asemenea, RAR intenționează să integreze în cadrul aplicației și informații cu privire la daune și reparațiile legate de structura de rezistență a mașinii, însă aceste informații vor fi oferite contra-cost.

“În viitor, avem în vedere extinderea domeniului informațiilor pe care le oferim, prin includerea și a unor date referitoare la eventuale daune și/sau reparații care interesează structura de rezistență a unui vehicul. Întrucât acestea sunt informații care nu ne aparțin, este posibil ca furnizarea lor să comporte anumite costuri”, au mai precizat oficialii RAR.

Aplicația este disponibilă pe site-ul RAR și poate fi accesată de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet.