Cum gasesti o masina rulata cu kilometri reali?

O misiune dificila in Romania o consta cumpararea unei masini la mana a doua in stare buna si cu kilometri reali. Dupa eliminarea Timbrului de Mediu, piata de masini rulate a crescut dar totodata a crescut si numarul masinilor cu defecte ascunse sau kilometri dati inapoi.

Cumparatorii pot gasi totusi automobile la mana a doua bune si cu kilometri reali aduse din tari ca Belgia sau Olanda unde au un istoric mai transparent ca in celelalte tari. De asemenea autoturismele provenite din licitatii si leasing operational beneficiaza de cele mai multe ori de o evaluare tehnica inaintea revanzarii.

In anul 2016 in Romania au fost inmatriculate 297.000 de automobile rulate provenite din afara tarii, iar o data cu disparitia Timbrului de Mediu numarul de autovehicule rulate a inceput sa creasca exponential.

Gasirea unui automobil rulat in stare buna si cu kilometri reali este posibila daca tii cont de urmatoarele sfaturi.

1. Masinile aduse din tari precum Belgia Olanda detin sisteme nationale de notare a numarului de kilometri si istoric verificabil, disponibil public. Alegand un autovehicul care are provenienta in una din aceste tari sansele ca numarul de kilometri sa fie dat inapoi scad drastic deoarece depistarea inselaciunii se poate face mult mai usor.

2. Automobilele provenite din leasing operational sunt recomandate in pofida celor conduse de “bunicute”. Acestor autovehicule le se mai spune si masini de companie. Cumpararea unui astfel de automobil reprezinta o cale mai sigura de a intra in posesia unei masini mai bune si cu un istoric cunoscut. Acestea vin insotite adesea de un istoric de service si kilometri complet. Calitatea masinilor provenite din sistemul de leasing operational este data si de faotul ca rulajul si intretinerea masinii sunt strict tinute sub control pe toata durata exploatarii tocmai pentru faptul ca valoarea de revanzare sa fie cat mai buna.

3. Autovehiculele comercializate de catre dealeri autorizati care le procura din surse credibile. Operatiunile de trade-in si buy-back au inceput sa se dezvolte serios si in Romnaia. Astfel un client lasa dealer-ului o masina rulata de catre acesta pentru o masina mai noua cu un rulaj scazut. Dealer-ul va pune in vanzare acea masina rulata dupa ce tranzactia s-a efectuat cu succes.

4. Masinile care provin din licitatii. Vanzarea acestor tipuri de masini au avantajul ca istoricul masinilor este cunoscut si verificabil relativ usor. Existand un istoric, operatiunea ilegala de a da kilometri inapoi poate fi depistata relativ usor si clientul de masina rulata stie ce achizitioneaza.
In cazul achizitionarii unei astfel de masini, este important sa se acorde mare atentie cotei de TVA, daca a fost platita sau nu.

Asadar achizitia unui automobil poate fi mai sigura urmand sfaturile expuse mai sus. Vigilenta trebuie sa fie un partener nelipsit al cumaparatorului de masini rulate.

Experienta acumulata in totii anii de activitate, determina calitatea serviciilor asigurate de echipa Import Automobile – dealer autorizat. Obiectivul echipei noastre este acela de a realiza o experienta placuta pentru toti beneficiarii si utilizatorii masinilor achizitionate.

Aboneaza-te la noutati