Cinci mașini accesibile cu transmisie automată

Un automobil cu cutie automată ne poate face viața mai ușoară în aglomerația urbană. Este mai ușor de condus față de o mașină cu cutie de viteze manuală, sporind confortul celui de la volan.

Dacă acum câțiva ani, cutia automată de viteze era o dotare regăsită în principal în zona premium și de lux a industriei auto, de ceva vreme constructorii oferă soluții de acest tip pentru aproape orice fel de automobil. Cutia automată și derivatele sale (cutie CVT, robotizată sau cu două ambreiaje) au rolul de a face viața mai ușoară pentru cel de la volan. Acesta scapă de grija de a schimba manual treptele de viteză, cutia făcând acest lucru în mod automat. Dispare și pedala de ambreiaj, mașinile cu cutie de viteze automată având doar două pedale: accelerație și frână.

Am ales cateva modele accesibile de pe piața second-hand ce au în dotare o cutie automată:

1. Renault Megane
Francezii de la Renault au oferit modelul Megane și în versiune cu cutie automată. De cele mai multe ori, cutia automată este asociată cu motorizările 1.5 dCi sau 2.0 dCi. Derivat în mai multe variante de caroserie (hatchback, break și sedan), Megane rămâne o soluție accesibilă pentru un automobil compact.

 

2. Peugeot 508
Modelul constructorului din Franța a fost echipat cu cutie robotizată cu șase trepte. Cel mai des este asociată de o propulsie hibridă formată dintr-un motor diesel 2.0 HDI și un motor electric care împreună generează 200 CP și devine o soluție bună atunci când avem nevoie de o mașină compactă ușor de condus.

 

3. Volkswagen Golf
Modelul constructorului german este foarte cunoscut pentru rapiditatea cu care schimbă cutia automată denumită DSG. Acest hatchback este ideal pentru oraș dar și pentru vacanțe mai scurte sau care sa nu necesite transportul unor bagaje foarte voluminoase. Transmisia produsă de constructorul din Wolsburg se regăsește pe numeroase modele din gama acestuia dar și pe modelele mărcilor Skoda sau Seat.

 

4. Toyota Auris
Schimbările de trepte se fac aproape insesizabil astfel confortul călătoriei este resimțit de pasageri dar în special de șofer care scapă astfel de pedala de ambreiaj și de grija schimbării de trepte în special in traficul urban. Modelul este unul fiabil si accesibil cu costuri de intretinere minime.

5. Hyundai Santa Fe
Drumurile lungi vor fi o plăcere atât pentru pasageri cât mai ales pentru șofer atunci când se vor afla într-un SUV al producătorului coreean. Acesta oferă spațiul necesar unei familii numeroase, putând avea până la 7 locuri.

Toate aceste automobile se regăsesc în oferta noastră și pot fi achiziționate și prin leasing auto atât de persoane juridice dar și de persoane fizice prin intermediul partenerilor noștri specializați în servicii de leasing auto.

Modelele prezentate le puteți vizualiza în parcul nostru din Galați, Strada Oltului nr 7 vis-a-vis de supermarketul Lidl sau ne puteți contacta la numarul de telefon 0732 252 354, pe email iar.automobile@gmail.com dar și pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/importautomobile .